Selecteer een pagina

Als er nooit meer een morgen zou zijn?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Als er nooit meer een morgen zou zijn?

Vandaag is een beetje een dag waarop veel leuke dingen voorlopig voor de laatste keer zijn. Zo voelt het in ieder geval wel. Vier weken, dat is tot en met 11 november. Dan zitten we diep in de herfst en is de winter echt op komst. Dan is het de traditionele start van Carnaval.

Via Nu.nl zag ik zelfs: “Restaurants zitten vol tijdens het laatste avondmaal.” En toen kwam automatisch het liedje van Marco Borsato in mijn hoofd binnen. Een liedje wat veel gedraaid wordt bij begrafenissen. En vroeg ik me direct allerlei dingen af. Wellicht helpen deze vragen jou ook.

Als je nog maar een dag zou bestaan?

Wat zou je dan doen. Zijn dat de dingen waarmee je nu ook je dag vult of stel je dit steeds uit? Wat zijn de dingen die je echt zou willen doen. Hoe kan je daar meer aan toe komen? Hoe kun je over jouw eigen angsten en drempels heen stappen.

Met wie? Samen met wie zou je willen zijn? En zijn dat de mensen met wie je nu ook vaak bent? Wat is er aan de hand als dat niet zo is. Hoe kun je ervoor zorgen dat deze mensen ook nu weer de belangrijkste plekken in jouw leven in gaan nemen.

Waar? Op welke plekken ben jij vaak. Ben je daar graag of juist mee soort gezonde tegenzin. Hoe kun je vaker op plekken zijn waar je je heel fijn voelt? Waar wil je het liefste van alle plekken zijn?

Zou je hart zich weer vullen met vuur?

Leef je jouw passie? Weet je eigenlijk wel wat je passie is. En als je dat niet weet, wat jouw innerlijke vurigste verlangen is. Wat moet er dan gebeuren om hiernaar op zoek te gaan?

Wat zit er diep in je hart. Ben je echt wel die verkoper, marketeer of fysiotherapeut. Of was je liever toneelspeler, schrijver, kunstenaar of directeur van een groot bedrijf geworden. Wat is het dat je echt diep van binnen wilt?

Van de eeuwige schaamte bevrijd.

Welke dingen houden je tegen om je passie te leven. Om te zijn met wie je wilt zijn. Om te doen wat je wilt doen en waar je dat wilt doen. Wat denk je dat anderen denken. Wat vind je van jezelf als je dat volledig gaat najagen. Welk schuldgevoel komt dan boven. Welke schaamte. Wat denk je dat niet mag?

Welke woorden hoor je in jouw hoofd of situaties zie je voor je waarin die schaamte of schuld zijn voedingsbodem heeft gekregen. Wie heeft jou vuur geblust met schaamte en je innerlijke passie gedoofd met schuld?

Met een luisterend oor naar het kind in jezelf.

Wat deed je als kind wat je nu niet meer doet? Hoe speelde je. Waarvan werd je blij. Hoe had je plezier? En wanneer werd het stom? Wie vertelde je dat en wat was er voor nodig om deze persoon te geloven?

Kwam je los uit de greep van de tijd?

En nu heb je waarschijnlijk geen tijd om al deze vragen voor jezelf te beantwoorden. Want er moeten andere belangrijke dingen gedaan worden. Boodschappen doen. Een vergadering voorbereiden. De auto moet naar de garage. De was moet nog opgehangen. Je moet nog sporten…

We verbannen de dromen naar morgen en later. Maar doet het je stiekem geen pijn?
Dat je dan pas zou doen wat je altijd al wou. Als er nooit meer een morgen zou zijn!

 

Wil jij ook opnieuw je innerlijke vuur ontdekken? In een gratis intakegesprek kun je de waakvlam alweer vinden! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *