Selecteer een pagina

Ben jij altijd eerlijk tegen jezelf?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Ben jij altijd eerlijk tegen jezelf?

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen. Nee, je hoeft niet altijd, overal tegen iedereen eerlijk te zijn. De vriendin die vol trots haar nieuwe auto laat zien en jij hebt helemaal niets met auto’s? Fantastische bak, stoer, mooi, past helemaal bij je. Je moeder die zich uitgesloofd heeft in de keuken, heerlijk mam!

Ook hoef je natuurlijk niet aan iedereen je diepste zielenroerselen te vertellen. En ook tijdens een sollicitatiegesprek of een eerste date zou ik vooral de mooiste kanten van jezelf laten zien. Maar als je met jezelf in gesprek bent? Ben je dan helemaal eerlijk of steek je nogal snel je kop in het zand voor jouw eigen beperkingen en minder mooie kanten?

Eerlijk zijn

Om eerlijk te zijn tegen jezelf moet je natuurlijk wel weten waarover. Pas geleden deed ik mee aan een Masterclass: “Nieuwsgierig naar geld!” van MetJanneke en daar realiseerde ik me dat ik niet eerlijk ben naar mezelf als het gaat over geld. Ik stop mijn kop in het zand.

Bij mij thuis was geld nooit een issue. Ook later toen ik ging studeren had ik talloze bijbaantjes en ging het eigenlijk allemaal gewoon wel prima. Later leerde ik mijn man kennen en hij is heel goed met geld, dus het was ook nooit echt nodig daar veel aandacht voor te hebben.

Maar als ondernemer kom ik er nu achter dat ik alles wat met geld te maken heeft voor me uitschuif. Ik zei zelfs dat ik geen relatie heb met geld. En zo voelt het ook, maar hoe kun je dan je waarde, je tarief en je eigen salaris bepalen? Ik zal dus echt moeten werken aan mijn relatie met geld.

Jezelf confronteren

In de masterclass van MetJanneke werd ik door de vragen die ze stelde eigenlijk steeds ongemakkelijker met het feit dat ik geen aandacht hen voor geld. Dat is precies het ding wat mij  tegenhoudt in mijn ondernemersgeest. Mijn man noemt mij niet commercieel. Dat geloof ik niet. Alleen niet als het gaat over de relatie tussen geld en mijzelf, dus ook mijn bedrijf!

Tegelijkertijd kwam de laatste module van MoneyMoves van de cursus GameChangers van Eelco de Boer online. Hierin kwam ik nog veel meer dingen tegen waar ik mijn hoofd altijd voor wegdraai. Hij adviseert om er gewoon een spel van te maken. Tja spelletjes met geld, zoals Monopoly, Levensweg, je kent ze wel. Die doe ik dus ook nooit…

Maar het zette me wel aan het denken. Ik ben hierover dus niet eerlijk en open over naar mezelf. Als ik er niet naar kijk is het er ook niet. Dus ik ben aan de slag gegaan. Alle facturen van de zorgverzekering gedeclareerd. Administratie van Q3 op orde en belastingaangifte gedaan. Alle betalingen die ik nog moest krijgen uitgezet en die ik nog moest doen ook gelijk betaald.

Eerlijk zijn en de toekomst

En nu moet ik eerlijk zeggen dat het me wel rust geeft. Waar ik het eerst een soort van “onnodig” vond om overzicht te hebben over mijn geldaken, geeft het nu wel een kick. Dat ik alles op een rijtje heb. En dat ik nu ook makkelijker een plan kan maken voor de toekomst.

Wat wil ik draaien qua omzet. Wat vind ik een goed tarief. Hoeveel uur moet ik facturabel werken als ik een bepaald salaris wil verdienen? Welke diensten ga ik daarvoor aanbieden? Ineens heb ik ruimte om plannen te maken en nu wordt het leuk.

Ik heb zelfs zin om te ontdekken waarover ik nog meer niet helemaal eerlijk ben tegen mezelf. Maar eerst dit maar eens goed handen en voeten geven. Een kijken waar dat toe leidt.

 

Over geld ben ik dus geen deskundige. Dan moet je echt bij MetJanneke zijn, maar wil je ontdekken hoe jij je niet langer je kop in het zand steekt voor je eigen beperkingen? In een gratis intakegesprek graven we naar jouw beperkingen! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *