Selecteer een pagina

Vijf excuses om jezelf niet verder te ontwikkelen… en hoe je ze ontkracht!

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

 

Beginnen met iets nieuws. Is dat wat je makkelijk doet, of wat je moeilijk vindt? Mensen vragen zich altijd af hoe ik toch zoveel nieuwe dingen leer en opleidingen doe. Naast dat het iets is wat ik nu eenmaal leuk vindt, heeft het ook te maken met mijn mindset.

Ik vind iets nogal snel een succes en ik ben niet bang om fouten te maken. Twee dingen die helpen om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen en er zelfs gewoontes van te maken. Natuurlijk heb ik zelf ook allerlei excuses om geen dingen aan te gaan die ik spannend vind.

Ik deel de 5 meest effectieve excuses en de manier waarop je ze kunt ontkrachten hier met je:

Excuus 1: Ik heb er geen tijd voor.

Dit heeft alles te maken met prioriteit. Is er iets wat je zelf echt graag wilt leren? Of is het iets waarvan je vindt dat je het moet doen. Dat het hoort? Als je het echt graag wilt is er altijd ergens tijd te vinden. Niemand zegt dat je uren per dag bezig moet zijn om jezelf te ontwikkelen.

Stel je voor dat je iets wilt leren over Canva of iedere dag 5 pagina’s wilt lezen. Met een kwartier per dag heb je na een maand toch al een uur of 15 in de vingers! Kun je iedere dag 15 minuten minder aan Social Media besteden, eerder opstaan of minder tv kijken? Dan ben je na een maand al op weg naar een PRO status!

Excuus 2: Ik heb het al eerder geprobeerd en toen lukte het niet.

Reaultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De kunst is om het niet op precies dezelfde maar op een andere manier te proberen. Edison zei ooit: “ik heb 999 manieren gevonden om geen lamp te maken en 1 manier waarop het wel moet!” Blijf proberen en maak lekker veel fouten, daar leer je van!

Excuus 3: Ik heb er geen geld voor.

In de huidige tijd zo ongeveer het slechts denkbare excuus. Er is zoveel gratis te leren via YouTube, blogs, challenges, podcasts en allerlei andere manieren die ondernemers gratis weggeven. Juist omdat ze weten hoe belangrijk ontwikkelen is en omdat ze mensen nu eenmaal verder willen helpen. Als je een telefoon hebt met WiFi, heb je eigenlijk al alles wat je nodig hebt.

Excuus 4: Ik kan dat nu eenmaal niet.

Dit is het excuus van perfectionisten. Maar het doel is niet om op dag 1 ergens perfect in te zijn. Dan valt er namelijk niets meer te leren! Het doel is juist om verder te zijn aan het einde van de periode die je voor jezelf stelt dan je vandaag bent. In mijn ogen ben je dan altijd geslaagd. Je hebt geleerd en bent gegroeid. Ook als je niet op het door jou zelf bedachte eindpunt bent aangekomen!

Excuus 5: Ik heb er geen energie voor.

Tja, wellicht is het je wel eens opgevallen dat je juist energie krijgt van dingen die je met plezier doet. Als je weinig energie hebt is het alleen al daarom een goed idee om dingen te ondernemen waar je blij van wordt. Juist om nieuwe energie te krijgen. Als je wilt weten hoe dat werkt, lees dan ook mijn blog: http://www.equinoxtalent.nl/energy-flows-where-the-attention-goes-gouden-tip/

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang gratis het e-boek: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *