Selecteer een pagina

Hang jij ook zelf de slingers op?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Hang jij ook zelf de slingers op?

Vandaag ben ik precies 20 jaar getrouwd met mijn grote liefde. De liefste vader van onze kinderen, de grootste vriend van onze hond en de man die mij nog steeds kan verassen. Ook al brengen dingen als ouder worden, puberkinderen, zakelijke perikelen, lichamelijke ongemakken en de huidige tijd ons wel eens uit balans. Deze dag blijft er een om vol overgave te vieren.

Iets vieren word je in de huidige tijd niet gemakkelijk gemaakt. Maar een hotelovernachting bij een hotel waar we ook konden lunchen en dineren en een middagje sauna was nu nog meer een traktatie dan anders. Zelfs al was de horeca in de wellness gesloten, ging de bar om 20.00 uur dicht (dan bestel je gewoon om 19.00 uur een fles) en was er in het dorp weinig te beleven. Wat wel kan wordt zo extra waardevol!

Het leven is een feestje

Veel mensen zijn geneigd om vooral te focussen om alles wat niet kan. Maar het is echt veel beter voor je humeur en de algehele sfeer in huis al je bedenkt wat wel kan. Binnenkort is onze oudste jarig, Sinterklaas komt eraan en daarna Kerst, de week dat we normaal gaan skiën in Frankrijk. Dat zijn allemaal dingen die we niet kunnen doen of vieren zoals we dat gewend zijn.

Maar ook de weekenden met sportieve evenementen zoals marathons (ik niet hoor!) en hockeywedstrijden (als coach) zijn een stuk stiller. Uit eten met vrienden of ergens een feestje is er niet bij. Niet zoals we gewend zijn in ieder geval. En als je zelf heel erg voorzichtig bent, dan wellicht helemaal niet.

Maar je moet wel zelf de slingers ophangen

En na dit weekend heb ik bedacht dat ik toch maar weer op zoek ga naar alternatieven voor een verjaardagsfeestje. Een lange wandeling met vriendinnen en een picknickmand wellicht of iets halen onderweg bij een to-go. En met Sinterklaas doen we wellicht toch maar weer surprises. En bakken we ook weer eens pepernoten net als vroeger. Misschien gaan we wel gourmetten…ook een (bij ons) uit de gratie geraakte bezigheid.

Wie weet, moet ik toch maar mijn kookkunsten weer eens in gaan zetten. En dan gewoon steeds 1 stel vrienden uitnodigen. We hebben een vrij ruim huis en een lange tafel, dus die afstand is te doen. Een wijn- of portproeverij organiseren is ook leuk. Of een avond cocktails maken met een YouTube workshop.

En een vriend van manlief heeft zelfs een eigen marathon georganiseerd omdat de marathon van Eindhoven niet doorging. Ik was fotograaf bij de finish, dat vond ik sportief genoeg, maar er deden best een aantal lopers en wandelaars mee. Met 3 deelnemers voor de hele afstand kun je ook nog eens derde worden op een marathon!

Dus ja, na twee fijne dagen en de webinar Creatief Denken die ik gisteren gaf, ben ik helemaal in de stemming. Mijn collega’s hebben bedacht dat iedereen in het team een “Secret Pal” krijgt waar je in het geheim leuke dingen voor gaat doen. Van kaartjes sturen tot… daar ga ik eens lekker met mezelf over brainstormen. Zal ik zijn of haar slingers eens ophangen de komende tijd!

 

Wil jij ook een feestelijker gevoel in je leven? In een gratis intakegesprek krijg je al meer gevoel hoe dat kan! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *