Selecteer een pagina

Heb jij een droom of heb jij een doel?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Heb jij een droom of heb jij een doel?

Vandaag had ik een hele fijne dag bij Marianne Canters van Tekstgericht. Zij helpt mij om van mijn droom om een (eerste) boek te schrijven ook een uitvoerbaar plan met een deadline te maken. Dat vind ik superspannend, want nu gaat het echt gebeuren. Maar ook supertof want ik bereid me hier al sinds de zomer van 2019 op voor.

In die zomer maakte ik de droom die ik al jaren heimelijk had openbaar tijdens de “barrier” oefening van het Quantum Academy programma. Dat programma van een week voor Persoonlijk Leiderschap deden we dat jaar met onze tweedejaars studenten als start van het jaar. De “plankjes breken” (zie foto) is een van de hoogtepunten van die week. In het jaar daarvoor was het me niet gelukt om de mijne te breken. Dit jaar lukte het me zonder moeite in één keer.

Die zomer was ik al begonnen met de Schrijf Challenge van Marianne en op 22 september begon ik met 100 dagen schrijfgeluk. Allemaal om mijn schrijfspier te trainen. Inmiddels blog ik onder haar soms wakend ook al 24 dagen achter elkaar en ben ik nu dus echt begonnen aan het schrijven van mijn boek.

De droom

In mijn hoofd leeft een hele boekenkast die naar buiten wil. Maar dat kan alleen als het een voor een geschreven wordt. Mijn droom is wel dat ik ooit van het schrijven alleen kan leven. Dat kunnen maar weinig mensen, maar hé je moet wel dromen natuurlijk. En ik begin bescheiden. Maar wel met een boek wat rechtstreeks uit mijn hart komt.

Als kind al schreef ik graag en veel. Vooral tijdens vakanties, maar ook voor de schoolkrant. Ik hield ervan om opstellen te schrijven en hoe meer verplichte woorden ik daarin moest gebruiken, hoe groter de uitdaging. Nog steeds sta ik bekend om mijn reisdagboeken. Ze zijn al aan mening bevriend stel uitgeleend om te helpen bepalen hoe zij hun reis gaan indelen.

Als je een droom hebt die je al van kinds af aan hebt… Wat houdt jou dan tegen om eraan te beginnen? Bij mij is het een stemmetje in mijn hoofd wat zegt: “Er zijn al zoveel boeken geschreven, wie zit er nu op een boek van jou te wachten?” Maar na een goed gesprek weet die stem, dat als ik dit boek niet schrijf, iemand anders het schrijft! Hoe zit het met jouw stem?

Het doel

Het doel is het uitgeven van mijn boek. Lanceerdatum 1 juli 2021. Zet dat maar alvast in je agenda! Dat betekent heel concreet dat ik vanaf nu iedere twee weken een nieuw hoofdstuk aanlever bij Marianne. En dat ik daarnaast ook de feedback op mijn eerder aangeleverde hoofdstukken verwerk. Dat vind ik veel en weinig tegelijk. Want het is eigenlijk evenveel schrijven als een blog per dag. En laat ik daar nu net mee aan het trainen zijn!

Naast dat boek komt er ook een online programma en er zitten nog meer spin-offs in mijn hoofd. Ook die gaat Marianne uit mijn hoofd trekken om er een realiseerbaar plan van te maken. En tegelijkertijd wil ik juist vrouwen die vastlopen met het maken van keuzes in hun leven weer helpen met hun transformatie! Want je kunt heel veel zelf, maar niets helemaal alleen.

Misschien ben jij er wel één van. En wil jij ook van je droom een doel maken. Of heb je iemand nodig die met jou kan ontdekken wat je droom eigenlijk is. Daarvoor hoef je niet te wachten tot mijn boeklancering. Want je kunt ook nu al bij me terecht!

 

Wil jij ook je dromen waarmaken? In een gratis intakegesprek heb je al de eerste contouren van je plan! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *