Selecteer een pagina

Heb jij rommel of heb je rust?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Heb jij rommel of heb je rust?

Toeval bestaat niet. Een paar weken geleden kreeg ik, na een flinke buiteling toen ik met de hond aan het wandelen was, ineens een enorme opruimwoede. De keukenkastjes en de koelkast ondergingen een uitruimbeurt. De kliko zat vol, de kasten waren een stuk leger.

Vorige week moest mijn kledingkast eraan geloven. Geïnspireerd door onze jongste dochter, kwamen er ook 6 vuilniszakken voor de kledingcontainer tevoorschijn uit de kast. En vervolgens kreeg ik een mail in mijn mailbox… Of ik mee wilde doen met de 10-daagse van Rommel naar Rust Challenge.

Omdat toeval niet bestaat geloof ik dat het Universum mij wil vertellen dat ik al die energie die nu in voor mij overbodige spullen zit, veel beter op een andere manier kan inzetten. Dus jazeker. Ik doe mee! Ik heb heel veel energie nodig om mijn boek te schrijven.

Rommel

En zelfs als je denkt dat je keuken al heel erg opgeruimd is, moet je er volgens de opdracht van vandaag één ding uit weggooien. Maar als ik eenmaal begin overdrijf ik nogal makkelijk. De hele voorraadkast is uitgeruimd en ook allerlei andere kastjes. Zo zit de kliko dus alweer vol en zijn er nog meer kasten (bijna) leeg.

Ik moet zeggen dat het een lekker gevoel is om al die overbodige zooi uit je huis te verbannen. Een beetje alsof je gaat verhuizen maar dan zonder nieuw huis. En de spullen die wel blijven mogen terug in de kast in plaats van in een doos.

Energie

En vervolgens kwam de boekenkast aan de beurt. Die beneden in de woonkamer, want aan die in de studeerkamer durf ik niet te beginnen. Ik houd namelijk van boeken en vind het heel lastig ze weg te doen. De meesten heb ik met liefde gelezen. Er zit dus energie van mij in en liefde. Juist mooi om ze weg te geven dus!

Dan word ik dus heel erg blij van mijn lieve Vidarte Vrienden Peter en Yvonne die er in de nieuwe Villa meteen een project van willen maken. Je neemt een boek mee en je legt er een terug. Een project waar ik al eerder aan gedacht had, maar ik wil liever geen boekenkast in de voortuin. En nu kan het dan toch! Mijn boeken krijgen zo een goede bestemming. Ik heb gelijk meer zin om aan de boekenkast in mijn studeerkamer te beginnen!

Rust

En dat was pas dag 1 van de challenge. Als het zo door gaat is het huis een heel stuk leger na 10 dagen. En ik weet heel zeker dat dat me een stuk meer rust gaat geven. Rust die ik kan gebruiken om te schrijven aan mijn boek en aan de bijbehorende online programma’s

Rust die ik meeneem op mijn coachwandelingen en tijdens mijn online sessies en rust die ik gebruik om gewoon lekker te zijn, zelf te ontspannen en nieuwe energie op te doen waarmee ik weer mooie nieuwe dingen kan ontwikkelen.

 

Wil jij ook weten hoe je energie krijgt door meer rust? Ga mee op een gratis “Stappen Maken” wandeling! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *