Selecteer een pagina

Op welke plek zou jij nu willen zijn?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Op welke plek zou jij nu willen zijn?

Oké, de vraag en het plaatje zijn natuurlijk een beetje misleidend. In het zuiden van het land is het herfstvakantie en op dit moment wil iedereen wel in een zonnig land zijn. Op vakantie, of in ieder geval er tussenuit. De meeste mensen willen in ieder geval niet zijn waar ze nu zijn. Thuis en vaak ook thuis aan het werk.

“Waar wil je zijn?” is ook een vraag die ik stel aan studenten of werkzoekenden. Wat is de plek waar jij je thuis gaat voelen? Waar moet die plek aan voldoen zodat jij je prettig voelt. Hoe ziet dat eruit dan en met wie ben je daar? Je kunt zelf horen welke geluiden er moeten klinken of dat je stilte wilt. Hoe ruikt het daar? En hoe voel jij je daar?

Jouw plek

Het blijft ook verwarrend als je thuis ineens ook vrijwel alle dagen je werkplek is. Als je normaal 4 dagen werkt, ben je daarnaast 3 dagen niet op je werkplek. Nu ben je er iedere dag. Ook voor het ontbijt en na het avondeten. Niet heel verassend dus dat van de mensen die thuis werken bijna de helft toch liever naar kantoor gaat.

Wel belangrijk om dus echt aandacht te schenken aan de look en vooral feel van de plek waar jij je vrije en of privé tijd doorbrengt. Want op vakantie in binnen- of buitenland. Naar een feestje, de kroeg of lekker uit eten. Het zit er voor de meeste mensen even niet in.

Ik ben zelf absoluut geen ster in het inrichten van een huis. Ik vind het al snel fijn als het gezellig is en opgeruimd. Kaarsjes en open haard aan. Verder ben ik niet je deskundige. Maar hoe je iets meer thuis op vakantie kunt zijn, dat weet ik wel.

Wie zijn er op jouw plek?

In welke woonsituatie je ook bent. Het is altijd fijn om jouw eigen plek te hebben. Al is het maar de helft van de kast, een eigen studeerhoek of als je geluk hebt zoals ik, een eigen werkkamer in huis. In heel veel bedrijven wordt al gewerkt volgens het “paperless” office principe. Ook hebben de meeste mensen niet meer hun eigen bureau.

Dus ook thuis. Zet de privé gezelligheid weg en stal je kantoorinrichting uit. Ruim gewoon als de werkdag is afgelopen al je spullen op. Doe alles in een plastic box, een kastje of een la. Zet je laptop uit en doe hem in je tas. Vraag dit ook van de anderen die samen met jou thuis aan het werken zijn. Je partner, de kinderen, andere huisgenoten.

Bepaal samen een tijd waarop je stopt met werken en zorg dat je dan de gezelligheid weer terug op tafel zet. Het is echt een ander gevoel of je de laptop of een schaal met kaarsen op tafel hebt staan. Zet andere muziek op in de avond dan overdag. Zorg dan dat je ook echt samen eet en de avond goed begint. Ook al ga je daarna allemaal weer je eigen weg.

Je ideale plek

Als je deze week vakantie hebt, en je kunt nergens heen, is de uitdaging natuurlijk nog groter. Bedenk dan welke dingen je allemaal kunt doen thuis die je een vakantiegevoel geven. De zon? Pak de gezichtsbruiner of de opvouwbare zonnebank erbij. Lekker eten? Ga aan de slag met je eigen kookcursus. Via YouTube vind je heel wat goede tips.

En je kunt deze week natuurlijk gebruiken om je huis in Mediterraanse stijl in te richten, eindelijk die tuin aan te pakken of een nieuwe vooral zonnige taal te leren. Of zoek gewoon alle films uit op Netflix erbij die zich afspelen in het land waar je wilt zijn. Hapjes volgens die eetcultuur, wijn van die streek en klaar ben je.

En eigenlijk geldt dat niet alleen voor deze week. Deze Corona situatie gaat nog wel een tijdje duren. Dus zorg ervoor dat thuis een plek is waar je graag bent. Zowel tijdens je werkdag als tijdens je vrije tijd. Zowel in je eentje als met de anderen die er wonen. Maak het een beetje gezellig. Daar wordt iedereen gelukkiger van.

 

Wil je weten wat er voor jou echt belangrijk is op jouw plek? In een gratis intakegesprek maken we samen een overzicht! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *