Selecteer een pagina

Hai! Ik ben Diana

Professioneel Vragensteller, Creatief Denker en Proactieve Veranderaar met een enorme nieuwsgierigheid naar wat mensen in beweging brengt. Verbinding maken tussen mensen, in teams, tussen kennis en vaardigheden om teams te laten groeien en hun doelen te bereiken is mijn missie. Daarvoor voer ik graag “Het ongemakkelijke gesprek”!

Wat drijft mij?

Als kind was ik al nieuwsgierig naar waarom mensen doen zoals ze doen. Ook was ik al jong gedreven om verbinding te maken met mensen, tussen mensen en door mensen met zichzelf.

Mijn licht gaat aan, daar waar mensen mooie gesprekken durven voeren, tot inzichten komen en zichzelf en elkaar tot grotere bewustwording brengen. 

Mijn hart gaat sneller kloppen als mensen de moed vinden om de angst voorbij te gaan en durven uit te spreken waar het ze werkelijk om gaat. Tegen zichzelf en tegen elkaar.

Het ongemakkelijke gesprek durven voeren.

Dat is waar het mij om gaat.

Over Diana staand

Wat is belangrijk in mijn werk?

In mijn werk ben ik altijd geïnteresseerd in de mens achter de medewerker of het teamlid. Oplossingen en nieuwe wegen ontstaan door goed te kijken naar het soort vraagstuk wat ingebracht wordt en samen te zoeken naar de bron hiervan, met daarbij altijd het te bereiken doel voor ogen. Hierin ben ik intuïtief, open, empathisch, aansluitend en spiegelend en breng ik een grote verscheidenheid aan methoden en technieken in vanuit NLP, Systemisch werk, Transactionele Analyse en karakterstructuren. Indien gewenst werk ik ook met persoonlijkheidsprofielen zoals DISC, MBTI en het Enneagram.

Vanuit diverse niveaus van communicatie kun je bij mij terecht met vragen over gedrag en vaardigheden, waarden en overtuigingen, maar ook met vraagstukken op identiteitsniveau.Hierbij werk ik vanuit onderstaande uitgangspunten.

Heldere taal

(&beeld): Vakjargon, wetenschappelijke termen, ingewikkelde uitleg, ik vind het maar lastig. Liever maak ik moeilijke zaken makkelijk, dan andersom. Je zult mij dan ook vaak zaken zien tekenen om ingewikkelde patronen duidelijker te maken.

 

Tot de kern komen

Je kunt lang om moeilijke zaken heen draaien, maar meestal werkt het beter als je het gewoon benoemt en in de kijker zet. Ik kom graag snel tot de kern van de zaak. Als duidelijk is waar het probleem zit, kun je stappen maken in plaats van rondjes draaien. Ik zet daarvoor al mijn zintuigen in om waar te nemen wat er gebeurt en stel directe vragen.

Flexibiliteit

Natuurlijk heb ik een duidelijk plan om met jou en/of je team stappen te maken. Nog belangrijker is het voor mij om te doen wat op dat moment nodig is en helpt om die stappen ook echt te zetten. Dat doel is belangrijker dan de weg ernaartoe en daarvoor wijk ik graag van mijn plan af. Luisteren naar het team en observeren wat er nodig is zijn belangrijke vaardigheden die ik daarvoor inzet.

 

w

Openheid

Als coach vraag je mensen zich soms meer open op te stellen dan ze gewend zijn. Dat mag je dus ook van mij verwachten. Ik zal zoveel mogelijk persoonlijke voorbeelden geven bij elke stap die ik met je wil zetten. Ik weet dat verandering lastig is en soms veel van je vraagt. Ik heb het ook ervaren en ik wil het graag met je delen om je te motiveren en te inspireren om de stap te zetten die nodig is.

Over Diana 3

Wat is mijn achtergond?

Na een opleiding die via de Hotelschool naar de HTS voerde, terwijl het advies was om psychologie te gaan studeren, heb ik jaren gewerkt in technische en commerciële bedrijven. Logistiek, Business Planning, Accountmanagement en coördinator, ik vond alles enorm leuk en uitdagend. Dan is het moeilijk om te kiezen voor en te focussen op wat je echt wilt. Daar kwam ik achter toen ik in 2005 op de trainingsafdeling van de Mars Verkoopdivisie ging werken.

Daar mocht ik trainingen volgen, ontwikkelen en geven op het gebied van persoonlijkheidsprofielen (DISC), Projectmanagement, Creativiteit (voor Marketing), Communicatie en maakte ik mijn eerste stappen op het pad van coachen en modereren op de interne MarsAcademie in de UK. Ook deed ik veel kennis op van cultuur en met name over cultuurverschillen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

In de zorg en bij verschillende commercieel technische bedrijven deed ik ervaring op, met name als trainer om de communicatie in en tussen teams en individuele werknemers te verbeteren. Sinds augustus 2012 ben ik werkzaam als docent, onderwijsontwikkelaar en coach bij de Academie voor Marketing en Business Management van Avans Hogeschool.

In deze jaren heb ik me ontwikkeld als trainer en coach voor Persoonlijk Leiderschap en Personal Branding en als begeleider van diverse soorten onderzoeksprocessen en vraagstukken. Ook heb ik me professioneel bezig gehouden met coaching bij cultuurvraagstukken en binnen veranderprocessen, coaching bij zelforganisatie en bij communicatie in samenwerking.

Welke opleidingen heb ik afgerond?

MASTER CULTUUR- & VERANDERMANAGEMENT – NCOI –  NOV 2017

 • Specialisatie Coaching
 • Diverse onderzoeken naar zelforganisatie, zelfsturing, organisatiecultuur, managen van veranderingen en veranderingsbereidheid.

NLP TRAINER (INT. CERTIFICAAT) – VIDARTE – EIND 2020

 • Mentorschappen 2019 en 2020

SYSTEMISCH WERK – VIDARTE – 2019 & 2020

 • Organisatieopstellingen – oktober 2019
 • Familieopstellingen – februari 2020

NLP MASTER PRACTITIONER – VIDARTE – JULI 2019

BDB (Basiskwalificatie Didactische Bevoegdheid) COMPLEET JULI 2018

 • BDB-A – Didactische vaardigheden
 • BDB-B / BKE – Basiskwalificatie Examinering
 • BDB-C – Digitale didactische vaardigheden
 • BDB-D – Brein en leren
 • SKE – Strategische kwalificatie Examinering

NLP PRACTITIONER – VIDARTE – JUNI 2010

NLP TRAINEN-OPLEIDEN-PRESENTEREN – VIDARTE – JUNI 2010

DIVERSEN

 • Quantum Academy Training (QLN) – Ervaringsgericht leren.
 • Show Your True Colors (MBTI)
 • JUMP Movement
 • KAOS Pilot – Programma Ontwikkeling Opleidingen.
 • HOW COMPANY Persoonlijk Leiderschapstraining
 • DISC certificering

Wat anderen zeggen

Als persoon ben je erg prettig, je blijft vooral erg bij jezelf. Je bent puur, oprecht en betrokken, dat ervaar ik als positief.

Wat anderen zeggen

Er is steeds weer een moment dat jij mij mijn stappen nog helderder kunt laten formuleren. Je blijft namelijk doorvragen totdat je bij de kern bent aanbeland.

Wat anderen zeggen

Ik vind je een prettig persoon die rust uitstraalt en mensen op hun gemak laat voelen.

Wat anderen zeggen

Fijn dat jij veel vragen stelt en ook doorvraagt. Daardoor heb ik echt nagedacht over mijn doelen en mezelf vragen gesteld om het echte doel boven water te krijgen.

Wat anderen zeggen

Je humor kan ik ook waarderen!

Locatie

Klompeind 1A
5685 DW Best
Noord-Brabant

 

Contact

06-14596801
diana@equinoxtalent.nl

INFO

KvK:
78632110

BTW: NL003358580B90