Selecteer een pagina

Verbinden, geven of verkopen? 3 vragen aan jou.

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Verbinden, geven of verkopen? 3 vragen aan jou.

Als coach en docent ben ik heel erg gewend om eerst te geven en daarna pas te ontvangen. En niet persé direct of van degene aan wie ik iets heb gegeven. Ik geloof dat meer krijgt dan geeft, maar niet via een tweerichtingsweg. Misschien een rotonde, maar veel vaker een omzwerving.

Niet iedereen ziet de wereld zoals ik. Dat is wel duidelijk, maar ik heb me de laatste weken toch enorm verbaasd over de manier waarop mensen Sociale Media steeds meer inzetten als kanaal voor koude acquisitie. Daar lijkt weinig sociaals aan.

De laatste tijd laat ik me meer zien op LinkedIn en dat brengt een vreemde bijkomstigheid met zich mee. Aan de ene kant heel leuk omdat steeds meer mensen met wie ik nog niet gelinkt blijk te zijn mij ook vinden. Van de andere kant benaderen ook volledig onbekende mensen mij. En daar zit het hem in.

Verbinding

Misschien heb jij het ook wel eens ervaren. Je krijgt een uitnodiging om te linken met een tekst als: “Ik zie dat jij je ook bezig houdt met X. Daarin ben ik, net als jij, erg geïnteresseerd. Het lijkt me leuk he te volgen daarover, zullen we linken?”

En dan begint het! Als je eenmaal gelinkt bent krijg je niet alleen ellenlange berichten via je inbox binnen met promotie en allerlei cursussen en andere aanbiedingen. Ze kunnen je op allerlei manieren helpen. Eh… maar je wilde mij toch vooral volgen?

Jammer, vervelend en wat mij betreft direct weer unlinked. Deze mensen gaan zonder pardon mijn net werk weer uit. Ik geloof namelijk enorm in het wellicht ouderwetse: Know-Like-Trust.

Know – Like – Trust

Oftewel, je wilt iemand eerst een beetje leren kennen, voordat je ze leuk vindt of zelfs gaat vertrouwen. In mijn ogen doe je dat met waarde geven. En ook al zit niet iedereen op mijn netwerk op deze waarde te wachten. Ik zal ze in ieder geval nooit zomaar uit het niets een aanbod doen om iets te kopen.

Hooguit geef ik via een privé bericht iets aan je weg. En ik zal daarna niet 1-op-1 aan opvolging doen als je niet zelf gevraagd hebt om hetgeen ik aan je gaf. Ouderwets? Misschien. Gemiste kans? Misschien. Maar ik weet wel dat de mensen waar ik zaken mee doe, echt met mij willen werken en dat ik graag met hen werk. Dat is voor mij en ik geloof ook voor jou minstens zo belangrijk.

En er zijn heus mensen die het niet met me eens zijn. Misschien wel heel veel. Maar of die er uiteindelijk rijker en gelukkiger van worden? Dat betwijfel ik. Want ik zeg niet dat ik nooit een aanbod doe. Of dat ik geen geld wil verdienen met mijn kennis, kunde en vaardigheden.

Relatie

Ik wil alleen graag eerst een relatie opbouwen met de mensen die met mij in zee willen gaan. Zodat zij vertrouwen hebben in mijn aanpak. Iedereen kan namelijk wel zeggen verstand te hebben van onderwijs en een goede coach te zijn. Laat dat eerst maar eens zien dan. En dat doe ik dus.

Bij deze daarom wel drie vragen aan jou:

  • Welke kwaliteiten heeft voor jou een goede coach in het onderwijs?
  • Welk bewijs is voor jou doorslaggevend?
  • Wat zou je van mij willen weten?

Ik ben heel benieuwd hoe het voor jou werkt.

En nee! Je hoeft geen spam te verwachten in je inbox. Hooguit een cadeautje als bedankje als je mij jouw antwoorden stuurt op diana@equinoxtalent.nl

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *