Selecteer een pagina

Waar haal jij je energie vandaan?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Waar haal jij je energie vandaan?

Van de week kreeg ik de vraag hoe ik mijn energie toch zo hoog houd. Want al mijn social media uitingen barsten volgens deze leuke vrouw van de energie. Nou zal ik je wel gelijk even uit de droom helpen. Ik lig soms uitgeput op de bank en ga het liefst om 22.30 naar bed! Ik heb een hekel aan bijna alle sporten, niet om te kijken wel om te doen en ik kruip graag weg op de bank met een boek.

Tegelijkertijd doe ik de dingen die ik doe wel met volle overgave. En doe ik vooral heel veel dingen die ik leuk vind. Ik houd ervan mezelf te ontwikkelen en uit te dagen. Niet op fysiek, maar wel op mentaal en geestelijk vlak. Ik wandel graag, doe nog zoveel mogelijk leuke dingen met vrienden en leef me graag creatief uit. Daar krijg ik juist energie van!

Maar goed, er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die ik bewust wel of bewust niet meer doe. Zo houd ik mijn energie over het algemeen op peil. Ook nu in tijden dat er weinig mag en kan en er weinig leuke dingen mogelijk zijn om je mee op te laden.

Energievreters

Zelf merk ik steeds meer dat als je thuis aan het werken bent, je een aantal dingen doen die niet handig zijn. De was even tussendoor doen bijvoorbeeld, of de vaatwasser uitruimen. Het lijken kleine dingen maar daardoor verleg je wel steeds je focus van werk naar huishouden en andersom. Ik ben na de zomer gewoon weer overdag aan het werk en voor of na mijn werk doe ik dingen in huis.

Naast saai, vind ik het best wel fijn dat er op dit moment ook minder hoeft op sociaal vlak. Maar tegelijkertijd merk ik dat als je weinig afspraken hebt, je ook minder structuur krijgt. En juist die structuur maakt ook dat je meer doet op een dag. Zelf probeer ik daarom in ieder geval iedere dag rond dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan.

Heel de dag binnen zitten is ook heel slecht voor je energie. Als je naar je werk gaat, heb je in ieder geval vaak een paar keer een paar minuten buitenlucht en niet te vergeten buitenlicht. Dus zorg dat je een paar keer per dag buiten komt. Zelf wandel ik graag, maar een paar keer per dag een paar minuten is ook goed, het is tegelijkertijd een goede manier om even kort af te schakelen.

Energiegevers

Hoe lastig het nu ook is. Ik probeer genoeg leuke dingen af te spreken. Borrelen of eten met vrienden. Samen met een vriendin wandelen. Een leuke film uitzoeken en die samen kijken. En wat nu overal aangeprezen wordt, een nachtje in een hotel met een geweldig diner en ontbijt!

Ook ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van het huis. Stap voor stap. Weg met alle oude meuk uit de voorraadkast die nooit iemand meer gaat eten. Weg oude administratie. Naar de kledingcontainer met kleren en schoenen die ik niet meer ga dragen, ook niet als ik er wel weer in pas! Dat geeft serieus ruimte en energie voor andere zaken.

Energiebalans

Maar het is ook goed om af en toe gewoon eens te lummelen. En daar dan ook helemaal ok mee te zijn. Ook als je to-do lijstje vol staat, de wasmand overloopt en er volgens de pubers niets in huis is. Gewoon even helemaal niets. Lang onder de douche of in bad. Onder onze hele oude zonnebank die wel lekker warm is. Een suffe serie kijken op Netflix of iets terugkijken op TV.

Alleen als je goed voor je energie zorgt, heb je er steeds genoeg van. Work hard, play hard, sleep hard. En ja dat slapen is ook een hele belangrijke schakel Daarom hebben we na tien jaar weer een nieuw bed gekocht. Met nieuwe kussens. Zodat er in 2021 weer heerlijk geslapen kan worden!

 

Wil je werken aan jouw energiebalans? Ga mee op een gratis “Stappen Maken” wandeling! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *