Selecteer een pagina

Wat is jouw verhaal?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Wat is jouw verhaal?

Vandaag had ik de  fijne ervaring en eer om onder leiding van een super goede videograaf Margo Moonen van Kiekeboe-Kommunikatie, mee te werken aan de e-learning demo video’s voor Vidarte. In een razend tempo namen we prachtige en gevoelige video’s op met gevoel voor sfeer, emotie en het verhaal van zowel de demo als de coachee.

Dat bevestigde mijn idee nog maar eens dat we als mensen allemaal een eigen verhaal hebben. Maar dat het in de kern heel vaak op hetzelfde neerkomt. We lijken meer op elkaar dan we van elkaar verschillen. Als je dat beseft wordt het veel makkelijker om de meer gevoelige stukken uit je leven te delen. Je bent namelijk niet alleen. Niet in de mooie ervaringen en niet in de moeilijke.

Jouw omgeving

In welke omgeving ben je opgegroeid. Dat maakt heel veel uit voor de beleving van jouw verhaal. Als je stamt van een familie met professoren en doctoren en jij gaat ‘maar’ naar de HAVO. Dan voldoe je wellicht niet aan de verwachtingen. Kom je echter uit een familie waar niemand zijn school heeft afgemaakt, of in het uiterste geval een Mbo-opleiding heeft gedaan. Dan ben je een ware studiebol als je naar de HAVO gaat.

De manier waarop er naar je gekeken wordt in je omgeving is minstens net zo belangrijk als de omgeving zelf. Moet je je ontworstelen uit een plek van vooroordelen en verwachtingen. Of ben je vrij om te doen en laten wat je wilt en hoe je het graag wilt.

Jouw geschiedenis

Wat ook belangrijk is voor jouw verhaal is welke momenten in jouw leven echte impact hebben gemaakt. In ieders leven zijn wel momenten te achterhalen waarop er een kanteling plaats vond. Of het nu een overlijden van een opa of oma is, een verhuizing, een mooie reis of de geboorte van een broertje of zusje. Er zijn altijd momenten in je leven aan te wijzen waarna het nooit meer hetzelfde werd als daarvoor.

Hoe zit dat bij jou? Kun jij de belangrijke momenten in jouw geschiedenis aanwijzen. Ken jij de mijlpalen in jouw leven. Weet je waarom je sommige dingen belangrij vind en ander zaken niet. Waar dat in ontstaan is? Kun je aanwijzen in de tijd wanneer voor je dacht dat iets alleen jou kon gebeuren?

Jouw verhaal

De omgeving en geschiedenis maken jouw verhaal uniek. In de kern is het precies hetzelfde als mijn verhaal. Ontdaan van alle opsmuk en alle resten van de tijd. De kern is dat je geboren bent als klein mens met een aantal behoeften. Om je te uiten. Om je te verbinden. Om lief te hebben. Om goed te doen en om gehoord en gezien te worden. Om er toe te doen. Om van betekenis te zijn.

Waar zit de leemte in jouw behoefte. Dat was de kern van de demo’s die we vandaag opnamen. Wat heb je nodig om ervoor te zorgen dat je behoeften vervuld kunnen worden. Hoe kun je een meer heel mens worden. Een mens die voorziet in haar eigen behoeften en er zo in verbinding ook voor anderen kan zijn.

Dus: hoe was jouw omgeving,, wat is jouw geschiedenis, wat is jouw verhaal?

 

Wil je ontdekken welke basale behoeften bij jou meer aandacht mogen krijgen? Ga mee op een gratis “Stappen Maken” wandeling! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *