Selecteer een pagina

Wat kan er nog wel na de 8 maatregelen?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Wat kan er nog wel na de 8 maatregelen?

Vandaag heb ik voordat ik begon aan deze blog eerst gekeken naar de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jong. Hoewel er alweer veel maatregelen uitgelekt waren (daar blijf ik me in Nederland ook over verbazen!) wilde ik het toch officieel uit hun mond horen.

Momenteel sta ik lekker met mijn camper aan de Zeeuwse kust en vanmiddag heb ik nog even gezellig geluncht tot laat met een lieve vriendin. Stiekem wel met het idee: “Dit kan voorlopig wel eens de laatste keer zijn…” En helaas zo is het ook.

Morgen ben ik hier nog een dagje en overnacht ik hier ook. Dus ga ik de lokale horeca zeker nog even sponsoren voor om 22.00 morgenavond in ieder geval de horeca weer op slot gaat. Tijd om weer creatief te worden met elkaar binnen de gestelde kaders!

Maatregelen

Tja de maatregelen hier herhalen lijkt me zinloos. Maar het zijn weer horeca, evenementen en sport die het hardst getroffen worden. Als je weet dat ik van mijn 13e tot 23e met veel plezier in die branche werkte en ook (een jaar) Hotelschool heb gedaan, dan snap je wel hoe dat voor mij voelt.

Daarnaast heb ik een man die dol is op sporten en dit jaar eigenlijk de Majors in Tokyo, Boston en Chicago zou lopen om zijn Abbot 6-star te voltooien. Helaas is de marathon Tokyo die al uitgesteld was tot maart 2021 alweer verplaatst naar september 2021.

Ons eigen sociale leven bestaat dan ook uit horeca, theater, concerten, sportevenementen en bezoek aan mooie steden. Bij voorkeur New York… Niet heel veel te beleven dus de afgelopen maanden en zoals het er naar uitziet ook de komende maanden niet.

Met zijn allen thuis?

Zelf behoor ik de “gelukkigen” die sinds 12 maart al thuis werken. Als docent in het Hoger Onderwijs heb je niet heel veel keuze. Binnen een dag waren wij met zijn allen online. Dat hadden we gelukkig snel uitgevonden. Toen de kinderen ook thuis kwamen te zitten op het Voortgezet Onderwijs, werd het nogal druk thuis.

Gelukkig kwam er een mooi voorjaar, heeft onze technische man het hele huis vol gelegd met WiFi versterkers en kwam de zomervakantie vrij snel. Nu is het oktober en dat voelt wel als andere koek. De jongsten gaan wel weer hele dagen naar school, maar het MBO heeft ook een regime van 1 lesdag per week.

Stress…

Mijn man kan man met eigen bedrijf en eigen kantoor wel elke dag echt naar zijn werk toe, maar ik voel me best wel in een spagaat. Als ik niet kan reageren omdat ik in een digitale les, meeting of coachgesprek zit. Als ik de hele dag stukken moet beoordelen of soms zelfs twee dagen achter elkaar. Dan merk ik dat ik mijn stress vrij makkelijk projecteer op het thuisfront.

Tja en pubers zijn nu eenmaal ook juist hun vrijheid aan het claimen en ontdekken. Dus als je moeder dan ineens 7 dagen in de week thuis is, in plaats van 4 dagen op haar werk. Dan wordt je daar als puber wel een beetje chagrijnig van. Dat snap ik ook!

Wat kan er wel?

Tja, zelf ben ik dus nogal verwend met een camper op mijn verjaardag iets meer dan een maand geleden. Ook al is het koud nu, het is heerlijk om even weg te kunnen en alleen te zijn met mezelf. Maar al ik straks weer thuis ben, heb ik mezelf wel een aantal dingen voorgenomen:

  • We bestellen zo vaak mogelijk eten bij de lokale horeca.
  • Morgen ga ik weer een stapel kaarten kopen om iedereen die ik ken een kaart te sturen voor haar/zijn verjaardag.
  • Deze week maak ik een vaste videobel date met mijn ouders en lieve vriendinnen.
  • Ik organiseer iedere week een date-night met mijn lief in ons eigen huis.
  • Iedere dag pak ik mijn wandelrondje weer zoveel mogelijk op.

Het is wellicht een beetje suf, maar mij helpt het om toch een eigen perspectief te creëren in een situatie die soms nogal uitzichtloos lijkt. Wat ga jij doen en kun jij mij daar wellicht mee inspireren?

Wil jij ook kijken naar de mogelijkheden die je wel hebt? In een gratis intakegesprek kun je al veel opties ontdekken! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *