Selecteer een pagina

Welke boeken wil jij nooit weg doen?

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Welke boeken wil jij nooit weg doen?

Eerder schreef ik over mijn opruimwoede in de kledingkast, maar ook de boekenkast moet er nu aan geloven. Ik houd echter enorm van mijn boeken, dus het schiet niet echt op. Een aantal wat meer populaire romans of series van bijvoorbeeld Nina French, zal ik nooit meer herlezen. Daar maak ik liever iemand anders blij mee. Maar sommige boeken kunnen echt niet weg.

Er zijn een aantal klassiekers die ik steeds herlees en ook een aantal nieuwere boeken die ik steeds herlees. Maar ik heb ook hele stapels met studieboeken die ik toch steeds weer raadpleeg om dingen na te kijken of ideeën op te doen.

Maar als ik plek ga maken in mijn boekenkast, dan kunnen er natuurlijk nieuwe klassiekers bij! Ik ben benieuwd welke boeken jij op de leeggekomen plekken in mijn boekenkast zou zetten. Maar eerst zal ik mijn favorieten met je delen:

Ik heb een paar klassiekers qua romans
 • Een klein leven van Hanya Yanagihara
 • Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer
 • Selma van Carolijn Visser
 • De eeuwige bron (The Fountainhead) van Ayn Rand
 • The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald (de film is ook een aanrader trouwens)
Maar ik ben nog veel doller op boeken waar ik van kan leren
 • De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R Covey: een echte klassieker, waarin je via de zeven eigenschappen ook meegenomen wordt in het groeiproces van jezelf als mens.
 • Positieve Organisaties van Robert E. Quinn, manieren waarop organisaties niet allen in de bovenstroom maar ook in de onderstroom veranderen.
 • Getting Teams done van Diederick Janse & Marco Bogers, hoe teams productiever worden door beter samen te werken. Me heel veel verschillende tips.
 • Kaizen van Masaaki Imai, de filosofie van veranderen door kleine stapjes.
 • Wie ben je? Van Chris Carey, over de communicatiestijlen volgens DISC. Een fijn en makkelijk te begrijpen boek over de verschillen in de menselijke communicatie.
 • Provocatief Coachen van Jaap Hollander & Jeffrey Wijnberg, waarom zou je eigenlijk veranderen? Jouw ellende is toch prima zoals het nu is…
 • Creativiteit HOE? ZO! Van Ygor Byttebier, diverse technieken, oefeningen manieren waarop je creativiteit kunt stimuleren, Maar vooral waarom je dat zou doen en hoe.

En er zijn naast deze boeken die echt NOOIT mijn boekenkast zullen verlaten nog zeker 300 andere titels. Boeken wegdoen is niet mijn sterkste kant. Dan is er ook nog een boek wat ik wil hebben, maar nergens kan krijgen: De structuur van de magie. Van Richard Bandler & John Grinder.

Er staan in mijn boekenlijst ook nog verschillende boeken die ik nog nooit gelezen heb. Maar die heb ik niet voor niets gekocht. Die komen nog een keer aan de beurt.

Dit weekend schreef ik me in voor de gratis Challenge van de 365 dagen Anne Raaijmakers: ”Van Rommel naar Rust.” En ja ik wil best wel wat dingen wegdoen. Maar mijn geliefde boeken zijn een no-go area…

Welke boeken raad je me aan om nog meer bij mijn klassiekers op te nemen?

 

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *