Selecteer een pagina

Word jij er ook zo moe van? 15 tips voor meer energie!

Diana Withagen

Diana van Ballegooijen

Word jij er ook zo moe van? 15 tips voor meer energie! 

Gisteren gaf ik op de vraag: “Waar maak jij je zorgen over?”, als antwoord: “zoommoeheid”. En hoe handig ik het ook vind om mensen te ontmoeten via de diverse digitale platforms. Sinds dit zo’n beetje de enige manier is dat ik mensen zie begin ik er wel genoeg van te krijgen.

Een jaar geleden keken mijn collega’s me nog vreemd aan als ik studenten niet voor een gesprek van 20 minuten naar school liet komen, maar dit via Skype afhandelde. Nu lijkt iedereen verbaasd als je geen zin meer hebt in datzelfde Skype, Zoom, Teams of allerlei andere digitale meeting rooms.

Je ziet namelijk niet alleen je collega’s enkel digitaal. Dat geldt zo’n beetje voor je hele sociale leven. Ik heb dus niet alleen last van zoommoeheid, maar ook van 1,5 meter afstand moeheid, (vrijwel) niet naar het theater, concert en bioscoop moeheid, niet meer uit eten moeheid, niet meer een drankje doen moeheid, geen feestjes moeheid, 3 mensen op bezoek moeheid en ga zo maar door.

Van moe naar energie

En nee, ik vind mezelf niet zielig, want ik weet heus wel dat iedereen in hetzelfde schuitje zit, of erger dan ik. Maar ik merk wel dat mijn hoofd en lijf steeds meer moeite krijgen om dit vol te houden en dat ben ik niet gewend van mezelf. Dus ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn energie weer op te krikken. Wie weet heb jij er ook wat aan!

Een rondje langs diverse sport- en gezondheidssites levert het volgende niet geheel verassende maar wel weer confronterende rijtje op:

 • Ochtendgymnastiek. Die is nieuw voor mij. Ik heb wel lang gewandeld in de ochtend, maar doe dat nu veel op andere tijden. Dus maar weer verplaatsten.
 • Drink water. Ok ik doe er nu van 0% suiker ranja in, dus meer puur water
 • Stop met koffie. Guilty, een tijdje meer (groene) thee dan maar?
 • Neem pauze. Daar ben ik erg slecht in. Tijdens de pauze gaat mijn hoofd altijd door.
 • Beweeg elke dag. Hoewel ik niet zo dol ben op sporten kom ik bijna elke dag aan de 10.000 of vaak zelfs meer dan 12.000 stappen. Maar dat rondje moet dus weer naar de ochtend…
 • Ruik energie. Wow die is leuk, zorg dat je huis lekker ruikt, vooral een geur waar je vrolijk van wordt. Dat geeft energie.
 • Dans op je favoriete liedje én zing hardop mee. Sowieso fijne liedjes opzetten maakt me altijd vrolijk. Heb je tips voor mijn QX afspeellijst?
 • Een powernap. Daar voel ik me altijd schuldig over, maar het helpt wel echt.
 • Zoek de zon op. Dat is een beetje lastig. Wij hebben gelukkig nog steeds onze (wel een beetje oude) zonnebank. Daar kan ik ook gelijk lekker mijn powernapje onder doen. Maar ook buiten zijn er nog steeds zonuren te krijgen. Kien het goed uit tussen de buien door.
 • Ga vroeg naar bed. Dat hoef je tegen mij niet te zeggen. Ik ben er om 22.30 uur wel klaar voor.

Nog een paar tips waarvan ik heb ontdekt dat die voor mij ook werken:

 • Stop met dingen kijken op Tv die je niet wilt zien. Schrijf kaartjes, lees een boek of luister naar muziek, maar van slechte Tv-programma’s word je niet vrolijker.
 • Ruim je huis op. Hier zijn deze week 6 zakken kleding in de container gegaan (van Het Goed, dat dan weer wel) en het einde van de opruimwoede is nog niet in zicht. Dit was alleen nog maar van de middelste en mijzelf.
 • Bedenk wat je kunt doen om mensen in je nabije omgeving blij te maken.
 • Stel vaste momenten in. Zelf heb ik elke woensdag- en donderdagochtend een Jump Movement gesprek en elke zaterdag ga ik met mijn vriendin wandelend naar de markt.
 • Lach! Ook als er weinig te lachen valt kun je vast wel iets bedenken. En kijk anders een film op Netflix waarvan je weet dat hij hilarisch is.

 

Wil je hulp om je weer lekkerder in je vel te voelen? In een gratis intakegesprek krijg je al meer gevoel hoe dat kan! Mail me op diana@equinoxtalent.nl

Wil je meer inspiratie? Schrijf je in voor Diana’s Deelmail en ontvang ook nog gratis het e-boek: “8 manieren om nieuwe gewoontes aan te leren die je wel volhoudt” via: https://linktr.ee/equinoxtalent

boekenliefde

Categorieën

Meer inspiratie

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *